A 2006-ban útjára indított Coop rally napjainkig 119 Magyarországon működő gyártót és forgalmazót mutatott be. A 2021-es rendezvénysorozat negyedik állomása a Sága Foods Zrt. üzeme volt. A szándék másfél évtizede változatlan: a minőségi, magyar élelmiszer-előállítás és termékek népszerűsítése.

A Coop célja, hogy a beszállító partnereivel összefogva felhívja a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére.

Az idei rendezvénysorozathoz csatlakozott Cseh László olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Bodonyi Dóra olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kajakozó és Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó is. A Sága Foods Zrt. harmadszor adott otthont az eseménynek.

A rendezvényen részt vett Harangozó Bertalan kormánymegbízott is, aki beszédében a „hazai termék hazai termelőtől, hazai kereskedőtől” mottó fontosságára hívta fel a figyelmet. Szólt arról is, saját egyéni gyarapodásunk is függ attól, hogy a GDP jelentős részét itthon tartsuk, ehhez hazai termelők, hazai vállalkozások és nemzeti tulajdonban lévő vállalatok kellenek.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)