A Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatal Földhivatali Osztályának épülete több, mint 23 millió forintból újult meg.

November 24-én, pénteken adták át a Celldömölki Járási Hivatal Földhivatali Osztályának megszépült épületét.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, a kormány kiemelt figyelmet fordít az államigazgatási épületek fejlesztésére, ennek bizonyítéka, hogy összesen 1,1 milliárd forintnyi központi támogatásból újulhatott meg Vas megyében 11 épület.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott mondott köszöntőt Fotó: Kabinet

- A beruházások nagy részén már túl vagyunk, a celldömölki átadás a hetedik a sorban - mondta a kormánymegbízott, majd méltatta a földhivatali dolgozók munkáját.

Mint mondta, a közigazgatás ezen területe a kezdetek óta nagyon fontos, rendkívül precíz munkát és nagy odaadást igényel az ügyintézőktől.

Fehér László, Harangozó Bertalan és Gecse József  vágta át a szalagot Fotó: Kabinet

- A hivatal munkáját az alapján ítélik meg, hogy milyen az ügyfélfogadási kultúránk, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen körülmények várják az állampolgárokat - jelentette ki Harangozó Bertalan.

A mostani projektnek köszönhetően kicserélték a nyílászárókat, megvalósult az épület külső hőszigetelése, korszerűsítették a világítást és immáron napkollektorok segítik az elektromos áram termelését.

Ezt követően az épületet Kovács Ferenc káplán, római-katolikus egyházközség, Rác Dénes lelkész, Celldömölki Evangélikus Egyházközség és Németh Tamás lelkész, Celldömölki Református Egyházközség áldotta meg.

Fotó: Kabinet

Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője pohárköszöntőjében úgy fogalmazott, a beruházásnak köszönhetően a megújult földhivatal is méltó azokhoz az államigazgatási épületekhez, melyek felújítására az állam kiemelten figyel.


Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy az itt dolgozók készségesen segítsenek az ügyfeleknek, hiszen a legfontosabb, hogy valóban állampolgár-barát ügyintézés valósuljon meg.

Az ünnepségen Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató és Fehér László Celldömölk polgármestere is részt vett.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)