A Vas Megyei Kormányhivatal adott helyet az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. adományátadó rendezvényének.

Az adományozó okirat átadására 2020. szeptember 24-én került sor a Megyeháza Címertermében. A sajtónyilvános eseményt a házigazda, Ágh Ernőné főigazgató nyitotta meg.

A magyar vadásztársadalom összefogásával érkezett a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba közel másfél millió forintos támogatás. A célzott támogatásnak köszönhetően a gyermekosztály eszközparkja gyarapodott egy-egy készülékkel.

Az ünnepélyes rendezvényen az adományozókat képviselte a vadászatot kezdeményező és koordináló Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fejes László, valamint a Nonprofit szervezet Vas megyei stratégiai partnere, az Erdődy Vadásztársaság képviseletében megjelent Alfons Mensdorff-Pouilly és Lenkay Ádám fővadász. Az adományozás megvalósulását igazoló dokumentumot Dr. Grasselly Magdolna profilvezető főorvos vette át.

A magyar vadásztársadalom összefogásával érkezett a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba közel másfél millió forintos támogatás Fotó: Kabinet

Fejes László ügyvezető elmondta, hogy az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019. december 27-én országos jótékonysági vadászatot szervezett, amelyet az ország valamennyi megyéjében egyidőben rendeztek meg.

Az összefogás célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára hiánypótló orvosi eszközök beszerzése megtörténhessen. A jótékonysági vadászat során közel 37 millió Ft gyűlt össze, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya közel másfél millió forintban részesült.

A kórház képviseletében Dr. Grasselly Magdolna főorvos elmondta, hogy a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, valamint dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos nevében is nagyon köszönik az adományokat, amelyek komoly segítséget nyújtanak a gyógyításban.

Alfons Mensdorff-Pouilly köszöni a jótékonysági vadászat szervezőinek, hogy ők is részesei lehetnek ennek a nemes kezdeményezésnek és hozzájárulhattak az adományokhoz.

(VMKH)