A Miniszterelnökség mintegy 38 millió forintos támogatásával megnyílt Tolna megye tizedik, Szekszárd második kormányablaka a Bezerédj utca 1. szám alatt.

Míg a 2011-ben megnyílt első kormányablakok kizárólag tanácsadással foglalkoztak, addig az elmúlt tíz év fejlesztéseinek köszönhetően a mai kormányablakokban folyamatosan bővül azoknak az ügyköröknek a száma, melyekben teljeskörű ügyintézésre van lehetőség – emelte ki köszöntőjében dr. György István közigazgatásért felelős államtitkár. A Szekszárd, Augusz Imre utcai kormányablak az ország egyik legnagyobb ügyfélforgalmát lebonyolító ügyfélszolgálata, ezért vált szükségessé, hogy egy újabb kormányablak álljon az ügyfelek rendelkezésére a megyeszékhelyen – fogalmazott az államtitkár.


Mesterséges intelligenciával támogatott, akár 24 órás nonstop ügyintézés, otthonról indítható ügyek számának növekedése – vázolta a jövőbeni fejlesztéseket dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos, majd emlékeztetett, hogy az erkölcsi bizonyítvány, vagy az első jogosítvány igényléséhez sem szükséges már személyesen bemennünk egy kormányablakba, egy laptopról elintézhető.

Horváth István országgyűlési képviselő méltatta a kormányhivatal munkáját, és kiemelte, hogy a kormányablakok mára a közigazgatás jelképeivé váltak.  Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a Miniszterelnökségnek a támogatásért, melyből a régi okmányiroda helyén egy új, korszerű kormányablak nyílt.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Szekszárd, Bezerédj utcai kormányablak fogadta első ügyfeleit.


Tolna megye kormányablakairól bővebb információ a  www.kormanyablak.hu oldalon található.

(Tolna Megyei Kormányhivatal)