Ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átvette megbízólevelét Orbán Viktor miniszterelnöktől dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslata alapján újabb négy évre, harmadik ciklusát megkezdve vezeti a Tolna Megyei Kormányhivatalt.Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit; ezután a kormányfő beszédében arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat.

Hangsúlyozta: az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt „meg kell védenünk azt, amink van”, tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

„Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk” – mondta végül a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök.

 

(TMKH / MTI)