A munkabalesetben elhunyt és megrokkant munkavállalókra emlékeztek a Tolna Vármegyei Kormányhivatal munkatársai és meghívott vendégei április 26-án Szekszárdon, a Garay téren 2013-ban felavatott emléktáblánál.

Emlékezz a holtakra és harcolj az élőkért! – fogalmazta meg ünnepi beszédében dr. Horváth Kálmán főispán, kiemelve a munkavédelem fontosságát, össztársadalmi érdekét, a munkáltatói és munkavállalói oldal közös cselekvésének szükségességét a munkabalesetek számának csökkenése érdekében.

Az ünnepi beszédet követően dr. Horváth Kálmán főispán, dr. Zöld-Nagy Viktória munkaerőpiacért, munkavédelemért és foglalkoztatás-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Némedi Ágnes főosztályvezető, valamint dr. Nemes Anett osztályvezető az emléktábla megkoszorúzásával rótta le tiszteletét a munkabalesetek áldozatai előtt.


Magyarország kormánya 2012. augusztus 13-án nyilvánította április 28. napját a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjává. Ezzel a kormány is kifejezte elkötelezettségét a munkavállalók életének és testi épségének védelme, biztonsága iránt.
Tolna vármegyében a munkavédelmi hatóság 2013-ban emléktábla avatásával, valamint minden év április hónapjában megtartott megemlékezéssel fejezi ki tiszteletét a munkabalesetek áldozatai iránt.

(Tolna Vármegyei Kormányhivatal)