Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 3. 11:27

Elmaradt második COVID-elleni oltások pótlása

A Tolna Megyei Kormányhivatal felhívja a Tolna megyében első oltásban részesült azon személyek figyelmét, akik bármi okból kifolyólag a második oltást nem tudták felvenni az első oltás helyszínén és az előre egyeztetett időpontban, úgy ennek pótlására az alábbiak szerint van lehetőség:

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 3. 10:47

Megkezdődik a parlagfű szezon

Napjainkban egyre több embert érint a környezeti eredetű tényezők által is okozott allergia. Hazánkban közel 2,5 millió ember szenved allergiás megbetegedésben. A legtöbb tünetet kiváltó hazai allergének közül az első helyen a rendkívül erősen allergizáló pollent termelő parlagfű áll, ezért az allergiás megbetegedések csökkentése, enyhítése érdekében kiemelten fontos és egyben jogszabályi kötelezettsége is a földtulajdonosoknak a növénnyel fertőzött területek mentesítése, a parlagfű irtása az egész vegetációs időszak alatt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 2. 15:51

Megkezdte a rajzást diófáink legveszedelmesebb károsítója, a nyugati dióburok-fúrólégy

A Tolna Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya feromon-csapdás megfigyelő hálózata július 21-én fogta az első rajzó egyedeket Tolna megyében, Tamási és Dombóvár területén, majd az ezt követő napokban a rajzás gyorsan és magas egyedszámra felfutott, ami erős kártételt vetít előre. A fokozott kártételi kockázat miatt a veszélyeztetett területeken fontos a fertőzöttség felmérése, a védekezés végrehajtása.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 2. 12:00

Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

Önkéntes katonai szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 28. 9:34

Ügyfélfogadási szünet a dombóvári kormányablakban

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2021. augusztus 5-én, csütörtökön karbantartási munkálatok miatt egész nap szünetel az ügyfélfogadás a Dombóvár, Szent István tér 1. szám alatti kormányablakban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 28. 8:31

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

A parlagfű virágpora alacsony koncentrációban már országszerte jelen van a levegőben. Pollenkoncentrációja fokozatosan emelkedik, az elkövetkező egy-két hétben helyenként elérheti a tüneteket okozó koncentrációt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 26. 14:52

Biztonsággal strandolhatunk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

A 2021. évben Tolna megyében mind az öt kijelölt természetes fürdőhely - Dombori I. és II. szabad strand, Dombori Ifjúsági Tábor (kizárólag a táborozók részére), és Dombori Donautica Hotel(a hotel vendégei számára), valamint Szálkán a fizetős strand – a korábbi évekhez hasonlóan üzemel.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 13. 11:12

Ügyfélfogadási szünet a Szekszárd, Kiskorzó tér 1-3. szám alatti ügyfélszolgálaton

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. július 15-én, csütörtökön 8:30 - 14:30-ig E-on hálózatfejlesztési munkálatok miatt a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Szekszárd, Kiskorzó tér 1-3. szám alatti ügyfélszolgálatán szünetel az ügyfélfogadás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 13. 10:57

Tolna megyében is megkezdődtek a határszemlék

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja az ingatlantulajdonosokat és földhasználó ügyfeleit, hogy az Agrárminisztérium elrendelte a 2021. évi határszemle-ellenőrzéseket, amelyek végrehajtására várhatóan július 5. és október 8. között kerül sor.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 9. 9:37

Újabb kormányablak nyílt Szekszárdon

A Miniszterelnökség mintegy 38 millió forintos támogatásával megnyílt Tolna megye tizedik, Szekszárd második kormányablaka a Bezerédj utca 1. szám alatt.