Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. április 6. 10:25

Álláspályázat járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Tolna Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Paksi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályán járványügyi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 20.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 30. 11:49

Korlátozott személyes ügyfélfogadás az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon 2021. április 6. napjától a személyes ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges és csak ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok leadására korlátozódik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 26. 10:20

Ügyfélfogadási szünet a simontornyai kormányablakban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Simontornya, Hársfa utca 39. szám alatti kormányablakban technikai okok miatt 2021. március 29-től április 16-ig szünetel az ügyfélfogadás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 10:15

Nagyobb állattartói felelősségvállalást követel az új kártalanítási rendelet

Az Agrárminisztérium módosította az egyes állat-járványügyi intézkedésekről és az azokkal összefüggő állami kártalanításról szóló rendeletet*. Az új előírások kapcsán dr. Bognár Lajos országos főállatorvos kiemelte, egyszerűsítik az állattartók adminisztrációs feladatait, ugyanakkor a járványvédelmi intézkedések fokozására is ösztönzik őket. A járványvédelem ugyanis nem kizárólag hatósági feladat, elsősorban az állattartók felelőssége. Ennek megfelelően a jövőben csak azok az állattartók kaphatnak majd 100 százalékos állami kártalanítást, akiknél egyértelműen megállapítható, hogy mind járványmentes időszakban, mind járványhelyzetben törekednek a kármegelőzésre, illetve kárenyhítésre.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 8:31

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

Az elkövetkező napokban a nyár és a juhar pollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban várható. A nyír virágporának koncentrációja jellemzően közepes, esetenként elérheti a magas szintet is. A kőris, a fűz, illetve még a ciprus- és tiszafafélék pollenje alacsony-közepes, míg a legkorábbi allergének, mint a mogyoró, az éger és a szil pollenje jellemzően alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben. A tölgy virágporából is lehet jelen néhány szem, legfeljebb alacsony koncentrációban.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 11. 8:45

Változás a munkaügyi ellenőrzésekben

A Tolna Megyei Kormányhivatal felhívja a munkáltatók figyelmét arra, hogy 2021. március 1-jén hatályba lépett a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 4. 9:35

Cukros üdítők helyett fogyasszunk ivóvizet!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a 2021. évben is meghirdeti a „HAPPY – hét” programot az iskolák és óvodák számára, több nyereményjátékkal egybekötve. Célja a cukros üdítők helyett a több ivóvíz fogyasztásának népszerűsítése.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 3. 11:58

Szekszárdon is felgyorsítják az immunizálási folyamatot

Ma kezdte meg tevékenységét Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban kialakított speciális oltópont – tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 3. 9:29

Emelkedik a pollenek száma a levegőben

A tavaszias idő hatására a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja országosan a magas-nagyon magas tartományban várható. Az éger virágporának mennyisége jellemzően közepes-magas szintet érhet el. A mogyoró, a kőris, a nyár, valamint szil virágpora várhatóan közepes, bár a kőrisé esetenként elérheti a magas szintet. A juhar és a szil pollenje jellemzően még alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. február 15. 16:28

Megjelent a virágzó fák pollenje a levegőben

A kora tavaszi időjárási körülmények között, a február 2-án üzembe helyezett csapdába már jelentős mennyiségű virágpor került a virágzó fákról. A legkorábban virágzó növény a mogyoró, amelynek pollenkoncentrációja már az 5. héten közepes-magas szintet ért el, de a ciprus-tiszafafélék, az éger és a kőris pollenje is jelen van a levegőben, és okozhat panaszokat.