Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 30. 11:49

Korlátozott személyes ügyfélfogadás az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon 2021. április 6. napjától a személyes ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges és csak ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok leadására korlátozódik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 26. 10:20

Ügyfélfogadási szünet a simontornyai kormányablakban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Simontornya, Hársfa utca 39. szám alatti kormányablakban technikai okok miatt 2021. március 29-től április 16-ig szünetel az ügyfélfogadás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 10:15

Nagyobb állattartói felelősségvállalást követel az új kártalanítási rendelet

Az Agrárminisztérium módosította az egyes állat-járványügyi intézkedésekről és az azokkal összefüggő állami kártalanításról szóló rendeletet*. Az új előírások kapcsán dr. Bognár Lajos országos főállatorvos kiemelte, egyszerűsítik az állattartók adminisztrációs feladatait, ugyanakkor a járványvédelmi intézkedések fokozására is ösztönzik őket. A járványvédelem ugyanis nem kizárólag hatósági feladat, elsősorban az állattartók felelőssége. Ennek megfelelően a jövőben csak azok az állattartók kaphatnak majd 100 százalékos állami kártalanítást, akiknél egyértelműen megállapítható, hogy mind járványmentes időszakban, mind járványhelyzetben törekednek a kármegelőzésre, illetve kárenyhítésre.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 8:31

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

Az elkövetkező napokban a nyár és a juhar pollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban várható. A nyír virágporának koncentrációja jellemzően közepes, esetenként elérheti a magas szintet is. A kőris, a fűz, illetve még a ciprus- és tiszafafélék pollenje alacsony-közepes, míg a legkorábbi allergének, mint a mogyoró, az éger és a szil pollenje jellemzően alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben. A tölgy virágporából is lehet jelen néhány szem, legfeljebb alacsony koncentrációban.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. március 10. 10:55

Már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.