Tolna Megyei Kormányhivatal

dr. Horváth Kálmán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. november 17. 10:44

Megújul a földhivatali nyilvántartás

Az Európai Unió Európai Szociális Alapja és Magyarország költségvetése a Széchenyi 2020 keretében, a Lechner Tudásközpont közreműködésével megvalósuló „E-ingatlan-nyilvántartás” című kiemelt projekt célja, hogy csökkenjen Magyarországon a földügyi eljárások átfutási ideje és költségszintje, ezáltal a tovább növekedjen a magyar gazdaság versenyképessége. Az új rendszer működéséről tartott egynapos szekszárdi képzésen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte a földhivatali kollégákat.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 12:48

Oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. október 21. 15:21

Magas rangú honvédelmi elismerésben részesült dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nemzeti ünnepünk, 2021. október 23-a alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta Tolna megye kormánymegbízottjának, melyet a mai napon vett át Budapesten, a Stefánia Palotában tartott ünnepségen Szabó István honvédelmi államtitkártól.