Az erről szóló bizonyítványokat február 28-án vehették át a Vármegyeháza Bessenyei Nagytermében Dr. Domokos Pétertől, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársától és Román István főispántól.

2022-ben országos szinten 14,3 millió ügyféltalálkozást jegyeztek a kormányablakokban, ez 3 millióval több volt, mint 2021-ben és 4 millióval több, mint 2020-ban. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében tavaly több mint 793 ezer ügyfél kereste fel a kormányablakokat. Jó az ellátottság, szépek a kormányablakok, működik az infrastruktúra, a szakrendszerek, s, hogy ez a jövőben is a legmagasabb színvonalon működjön, nagyon sok energiát fordítunk az ügyintézők képzésére – mondta el dr. Domokos Péter.

Román István főispán gratulált munkatársainknak. Majd arról beszélt, válságálló közigazgatást építettek fel, amely hatékony, a változásokra gyorsan reagál, pontosan és precízen végrehajtja a kormányzati döntéseket. Szólt arról is, hogy a kormányhivatalnak mind a hatósági, mind az igazgatási feladatai hozzájárulnak a vármegye gazdasági fejlődéséhez.

A képzésre a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 azonosító számú, "A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése" projekt hetedik ütemében került sor, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a kormányhivatalok együttműködésében.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal)