Kozma Péter Kormánymegbízott úr fogadta az UNICEF Fiatal Nagykövetét és a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés képviselőjét, a 17 éves nyíregyházi Trizner Laurát.

Laura az Országos Gyermekmentő Szolgálat meghívására október 14-én ifjú képviselőként már negyedik alkalommal vehetett részt a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen, ahol Nyíregyháza város diákjait képviselve felszólalóként, fiatalokat érintő kérdést tehetett fel a jelen lévő minisztereknek, államtitkároknak.

Az UNICEF Fiatal Nagykövete és diák képviselőtársai a Parlamentben az oktatással, egészségüggyel, sporttal, országhatár védelmével és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tettek fel a döntéshozóknak, majd az Országház termeit és a Díszőrség bemutatóját tekinthették meg.

Az UNICEF Magyarország vezetősége felkérésére az UNICEF Fiatal Nagykövete október 12-én részt vett és konferálta a Művészetek Palotájában a Gyermekbarát települések díjazására megrendezett eseményt.

- Tagja lehettem az UNICEF független szakértőkből álló Bíráló Bizottságának, - mint Fiatal Nagykövet - amely a végső döntést meghozta az UNICEF és az Emberi Erőforrások Minisztériuma első alkalommal meghirdetett pályázata során.

Nagyon örülök, hogy egy olyan szervezetet képviselhetek, amely a gyermekek jogaiért és érdekei védelmében tevékenykedik. Fontosnak tartom, hogy a döntéshozó felnőttek meghallgassák a diákok véleményét és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Magyarországon minél több gyermekbarát település legyen, ahol csodálatos gyereknek lenni. – mondta a kormánymegbízottnak Laura.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)