A nyíregyházi Jósa András Kórház területén megvalósuló 14,5 milliárd forintos fejlesztés keretében átadásra került onkológiai tömb.

Az új, 8700 négyzetméter alapterületű onkológiai tömb átadásán Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár elmondta: „Ma Magyarországon nem csak Nyíregyházán, hanem további 160 helyen folynak felújítások, beruházások több mint 330 milliárd forint értékben, ami egy soha nem látott lehetőség a magyar egészségügyi ellátórendszerben.”

A nyíregyházi Jósa András Kórház területén megvalósuló 14,5 milliárd forintos fejlesztés keretében átadásra került onkológiai tömb épületében többek között onkoradiológiai osztályt, kemoterápiás egységet, fekvőbetegeket ellátó osztályokat, központi várót és fizikoterápiás helyiséget alakítottak ki.

A tömbkórház projekt keretében a most átadott onkológiai tömb mellett 2015-ben megépül az új gyermekgyógyászati részleg és a szív- és érrendszeri központ. Az összesen 27 ezer négyzetméter alapterületű tömbkórház másik két, jelenleg építés alatt lévő részlegei közül a gyermekgyógyászati épületben radiológia, sürgősségi ellátó, szakrendelők, bronchoszkópos vizsgálók és újszülöttosztály kap helyet. A szív- és érrendszeri tömbben citosztatikai laboratóriumot, általános belgyógyászati, nefrológiai, angiológiai, gasztroenterológiai, illetve fertőzőosztályt hoznak létre, intenzív és rehabilitációs részleggel.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)