A kormányhivatal dolgozói 3,5 tonna eledellel segítették a megye állatmentőit az Állatok Világnapja (október 4.) alkalmából, akik februári gyűjtésüket megismételve idén már másodszor bizonyították, hogy elkötelezettek az állatvédelem és állatmentés ügye iránt.

A kormányhivatal belső kultúrájához hozzátartozik a jótékonykodás, például az adventi időszakban minden évben cipősdoboz-akciót szervezünk, idén tavasszal pedig munkatársaink könyveket gyűjtöttek az időseknek, hogy kellemesebbé tegyék számukra a karantén idejét - ismertette Román István az adományok átadásán. A kormánymegbízott kiemelte: a kormányhivatal állatvédelmi munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata, hogy az állatvédelem területén összehangolja a szakterületek munkáját. De nem csak munkánk során vagyunk elkötelezettek a felelős állattartás ügye iránt, hanem a hétköznapokban is, erre pedig jó példa, hogy idén már másodszor szerveztünk adománygyűjtést a megye állatmenhelyei számára.

A jótékonysági akcióhoz csatlakozott az Alfi-Ker Kft, valamint a Tranzit-Food Kft. is, akik további adományokkal járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez. Elsőként a vásárosnaményi Olt-Alom Állatmenhely részesült a felajánlásokból, ezen a héten pedig a megye valamennyi állatotthonába és állatmenhelyébe kiszállítják az adományokat a kormányhivatal munkatársai.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)