A somogyi településen, –melynek története az írásos emlékek szerint legalább 700 évre nyúlik vissza- szombaton tartották a hagyományos falunapot, melyen szórakoztató és sportos programokon túl átadták a nemrégiben megújult Park utcát.

Dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjében kiemelte, hogy Öreglak felismerte az elöregedés problémájának ellenszerét, és olyan fejlesztéseket, beruházásokat valósított meg, amik vonzóvá, 21. századi modern és kényelmes életet kínáló településsé teszik Öreglakot a fiatalok számára is.

- Úgy kell fejleszteni a településeinket, hogy megmaradjon a vidék bája és varázsa,  s közben tudjunk alternatívát kínálni a városból kitelepülőknek is - mondta a főispán. Hozzátette, hogy az elmúlt években mintegy 350 millió forint értékben valósultak meg beruházások Öreglakon, többek között külterületi utak újultak meg, korszerűsítették a közvilágítást, épült szolgálatilakás és játszótér.

Szombaton a megújult Park utcát adták át, ami több mint 1 km hosszan teljesen új burkolatot kapott a nyári hónapok során.

Az átadóünnepségen Kovács Károly Öreglak polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Neszményi Zsolt főispán vágta át a nemzeti színű szalagot.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)