Harmadik alkalommal szállhattak fel politikusok, polgármesterek, a térség vállalkozói, tudományos és kulturális közszereplők a Balatoni Médiahajóra.

Az idén a siófoki hajókikötőből induló Szent Miklós hajó vendégei egy turisztikai konferencián vehettek részt, melynek témája a Hogyan? Tovább? Várakozások, lehetőségek covid után című vitaindító előadás volt.

A belföldi turizmus a koronavírus-járvány után stabilan helyreállt, a Balatonnál eltöltött vendégéjszakák száma jelentősen nőtt az elmúlt évhez képest – tájékoztatott dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Magyarország minden erőforrását mozgósította, hogy sikeres harcot vívhasson a koronavírussal. Megkezdődhetett a gazdaság újraindítása, és a sokat szenvedett turisztikai ágazatban új lehetőségek kerültek előtérbe. Ezért tartotta fontosnak a Somogyi Hírlap idén is szervezőként, hogy elindítsa a Médiahajót.

A fedélzeten bemutatkoztak a régió legjobb pálinkakészítői és borászai, és felsorakoztak a megye gasztronómiai különlegességei is.

A rendezvényen részt vett Witzmann Mihály, Gelencsér Attila, Móring József Attila országgyűlési képviselők és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)