A Vidékfejlesztési Program keretein belül az állattartó telepek fejlesztését célzó támogatói okiratokat adott át július 15-én Nagy István agrárminiszter a somogyi gazdáknak Kaposváron.

Az okiratok átadása előtt kötetlen beszélgetést tartottak a pályázókkal, majd a magyar mezőgazdaság helyzetéről és a pályázati lehetőségekről is szót ejtettek.

A Somogy Megyei Kormányhivatalnak jelentős szerep jutott a pályázatok lebonyolításában, melynek képviseletében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett az ünnepélyes átadáson.

Somogy megyében 30 támogatási kérelem érkezett be az „Állattartó telepek fejlesztése” pályázatra, amelyből 28 nyert el pályázati forrást. A projektek támogatási összege 14,2 milliárd Ft.

Nagy István az átadáson elmondta, hogy az agráriumban dolgozók munkája elengedhetetlenül fontos és nélkülözhetetlen az emberek mindennapi életéhez, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy részese lehessen versenyképességük növelésének.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Móring József Attila, Szászfalvi László, Gelencsér Attila, Witzmann Mihály országgyűlési képviselők és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)