Ezen a héten megkezdődik az oltás a 60 éven felüli regisztráltak körében, közülük elsőként a legidősebbek kapják meg a vakcinákat.

Miután az egészségügyben dolgozók és a szociális otthonban élők és dolgozók körében lezárult a kampányszerű oltás, most a harmadik körben, február elején elkezdődik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. A feladatot a háziorvosi praxisok végzik.

A készítmények ma érkeztek meg minden megyei népegészségügyi főosztályra, köztük a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára is.

A megyében az oltási programban résztvevő somogyi háziorvosi praxisok száma 178. Mivel egyelőre kevés vakcina áll rendelkezésre, fel kellett állítani egy sorrendet, mely praxisok kapják meg elsőként az oltóanyagot– tájékoztatott dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A háziorvosokat arra kérik, hogy segítsék az oltási folyamat eredményességét, amelyhez minden támogatást megadnak számukra.

Az oltási folyamat most is komoly szervezőmunkát, összefogást igényel, de folytatjuk a munkát, hiszen a cél, hogy minél szélesebb körben megszerezzük a védettséget- hangsúlyozta a kormánymegbízott.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)