A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa és a Magyar Mezőgazdaság Kft. október 1–3. között rendezi meg a KÁN Egyetemi Napokat.

A magyar állattenyésztés szakmai találkozóján számos konferenciát, interaktív programokat, koncerteket szerveznek, az agrárium népszerűsítése mellett az Egyetem intézményeit is megismerhetik a látogatók.

A programsorozat keretében továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a tenyészállatok, illetve lesz Vidékfejlesztési Konferencia, Juhtenyésztési fórum, Halászati Kerekasztal, Sertésegészségügyi Workshop, 32. alkalommal rendezik meg a Nyúltenyésztési Tudományos Napot, várják a résztvevőket a Smart Farm Konferenciára, a One Health Szakmai Napra, valamint a XXII. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpóziumra.

2021-2027 között a KAP második pillérének keretéhez 80 százalékos nemzeti társfinanszírozást biztosít a Magyar Kormány. Már idén és jövőre 1500 milliárd forint támogatást hirdetnek meg a gazdáknak. A témáról vidékfejlesztési konferencia keretében kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelynek résztvevői Stumpf István, Navracsics Tibor és Lázár János kormánybiztosok és Gyuricza Csaba rektor voltak.

A megnyitón és a konferencián is részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.

Részletes program a KÁN honlapján érhető el.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)