Az Operatív Törzs kérésére megyei szinten létrejöttek a védelmi bizottságok mellett a Megyei Oltási Munkacsoportok, melyek az oltási folyamatok koordinálását végzik, vezetésükre dr. György István államtitkár lett felkérve.

Az államtitkár a héten kezdődő új oltási szakasszal kapcsolatos feladatokról tájékoztatta a Somogy Megyei Oltási Munkacsoportot Kaposváron.

Elhangzott, hogy Somogy megyében minden bentlakásos intézmény dolgozóinak és lakóinak oltása megtörtént, így a harmadik kör következik, a regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint fontos az eddigi tapasztalatok megosztása a tömeges oltás megkezdése előtt.

Külön köszönetet mondott az eddigi oltási feladatokat hatékonyan lebonyolító kaposvári, siófoki és nagyatádi kórházak munkatársainak.

Kedden hozzánk is megérkeztek a Moderna vakcinák, melyeket a háziorvosi praxisok kapnak, egyelőre a kevés vakcina miatt egy felállított sorrend alapján 20 praxis - mondta el dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A munkacsoport ülését az kaposvári Megyeházán tartották a járványügyi szabályok figyelembevételével.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)