A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója szemlét tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató meghallgatta a szervezet tevékenységéről szóló jelentéseket. A hagyományokhoz híven szakterületről szakterületre haladva beszéltek az egyes ágazatok vezetői az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, illetve a tendenciákról. Beszédükben külön hangsúlyt fektetettek az önkéntes tűzoltóságokkal és mentőcsapatokkal való közös munkára, a megelőzés fontosságára, az európai uniós és saját forrásokból megvalósított beruházásokra, illetve a különféle szervezetekkel, társszervekkel való együttműködésre.

Az értékelőn megjelentek a társhatóságok és rendvédelmi szervek, szakmai szövetségek, együttműködő szervezetek képviselői.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott – a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnökeként – kiemelte, a közigazgatás társadalmi feladatai közül a védelmi funkció, az emberek biztonságérzetének megteremtése és fenntartása nagyon fontos, ezt pedig a mindennapokban a társhatóságokkal való hatékony együttműködés teremti meg.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)