A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel együttműködésben került megrendezésre 2018. március 19-én a „Duo-Day – Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” kampánynap.

A sajtónyilvános eseményen Simonné Hornyák Valéria a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője kiemelte, hogy az Országos Fogyatékosügyi Program szerint fontos cél mind a munkáltatók, mind a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt. Emellett a kormányzat kiemelt célja a további foglalkoztatás bővítés és a foglalkoztatás központú rehabilitáció megvalósítása, melyben az ilyen programok is segítségére vannak.

Rontó Ádám, az MPME szakmai vezetője elmondta, hogy a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program is hozzájárulhat a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek integrációjának megvalósulásához. Az elmúlt egy hónap tapasztalatai alapján a megkeresett munkáltatók nyitottak voltak a jelentkezők fogadására, és igazán nagyszerű álmok teljesítésére van így lehetőség. A jelentkezők így kipróbálhatják magukat biztonsági őr, cukrász, csomagoló, kertész, operatőr, szakács, számítógép szerelő, számítógép programozó, tűzoltó, zsoké munkakörökben.

A kampány célja, hogy a jelentkező fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. Az idei évben a kezdeményezés már országos méretűre nőtte ki magát, a Salva Vita Alapítvány, partnereivel, így többek között a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel valamennyi megyében megszervezi ezt a különleges nyílt napot. Somogy megyében több mint 20 jelentkező közül választották ki azt a 10 főt, akiknek lehetőségük volt kipróbálni magukat az álommunkakörben.

Az álmok megvalósításában közreműködő partnereik voltak: Apa-Peti Bt., Fino-Food Kft., Fogadó a Bárányhoz, Kaposvári Egyetem, Most Médiacsoport, Pannon Lovasakadémia, Quick IT Services, Somogy Megyei Katasztrófavédelem, Videoton Electro Plast Kft.

A Duo Day – Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinációja mellett valósul meg. A Salva Vita Alapítvány a programot közreműködő partnerek útján – Somogy megyében a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel - valósítja meg. Az Egyesület kiemelt szerepet tölt be a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások biztosításában, mivel jelenleg az országban 40 helyszínen elérhetők a szolgáltatásai, amely a www.mpme.hu honlapon érhető el.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)