A hivatal a 2,3 milliárd forintos, Kiemelt épületenergetikai fejlesztések a Somogy Megyei Kormányhivatalnál címet viselő KEHOP-projekt keretében újult meg.

Már régóta időszerű volt az 1983-ban épített hivatal modernizálása, az akkori műszaki megoldások 21. századira való cserélése. A Szabadics Zrt. beruházásával a mai követelményeknek megfelelő és gazdaságosan üzemeltethető épület jött létre az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően.

Az átadáson dr. György István, a területi közigazgatás működtetéséért felelős államtitkár kiemelte, a kormányhivatalok példa nélküli munkát végeztek a pandémia alatt, és nem lehet eléggé hálás azért a munkáért, amit az oltási programban tanúsítottak.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta, a város az elmúlt időszakban nagy változáson ment keresztül, a Németh István Programnak köszönhetően sok emblematikus épület újult meg, emellett Kaposvár közigazgatási épületei is.

Szeretném megköszönni a kormányhivatali dolgozóknak, a koronavírus-járvány ideje alatt tanúsított helytállásukat – mondta Gelencsér Attila. Az országgyűlési képviselő hozzátette: nagy örömömre szolgál, hogy részese lehettem annak, hogy ez az épület kívül-belül megújult, nagy megelégedésére az itt dolgozóknak.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte: a közel 2,3 milliárd forintos beruházás mellett saját forrásból újult meg a harmadik emeleten lévő nagytárgyaló, ahol korszerű technikával felszerelt, 100 fő befogadására képes különtermet alakítottak ki, valamint a kormányhivatali dolgozók gyermekeinek létrejött egy hivatali tanuló- és játszóház, ahol pedagógusok vigyáznak a gyermekekre a szünetek és munkaidő alatt.

Az épületet Varga Péter székesegyházi plébános áldotta meg.

Az épületátadás után Dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár, a Csiky Gergely Színház igazgatója megnyitotta a Kormányhivatal Galéria megújult tárlatát, ahol több mint 20 somogyi képzőművész képviseltette magát alkotásával.

A rendezvényen fellépett a Somogy Táncegyüttes és Balázs Izolda, a kormányhivatal dolgozója is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)