Újabb Kormányablak nyílt meg Pest megyében. Az egyablakos ügyintézés legújabb helyszínét Bíró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára adta át február 18-án Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottal közösen. „A Kormányablakok a közigazgatás átalakításának hírnökei”– mondta a megnyitón az államtitkár.

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Kormányablakot február 18-án Vácott. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Pest megyei kormányablakok átadásának negyedik állomásán arra emlékeztetett, az ügyfelek számára érezhető javulást hoz az egyablakos ügyintézési rendszer, hiszen az egységes arculattal, jól megközelíthető helyszíneken nyíló kormányablakokban a gyorsaság mellett az ügyfelekkel szembeni kedvesség is elengedhetetlen.

Bíró Marcell közigazgatási államtitkár beszédében elmondta, ahhoz, hogy az ügyintézők megfelelő felkészültséggel várhassák az állampolgárokat, szükség volt a közigazgatás személyi állományának megújítására is. „A külcsín mellett legalább ennyire fontos a belbecs is, ezért a kormányablakokban dolgozók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kaptak szakirányú továbbképzést.” – tette hozzá az államtitkár.

Bábiné Szottfried Gabriella, a térség országgyűlési képviselője a megnyitó kapcsán hangsúlyozta, az elmúlt három évben a váciak megszokták és megszerették az egyablakos ügyintézést „Bízunk benne, hogy a megújult, kibővült ügykörökkel működő új Kormányablak is az itt élők megelégedésére szolgál majd.”

Harrach Péter országgyűlési képviselő a környező települések nevében köszönte meg a fejlesztést, és kiemelte, az elmúlt majdnem négy évben a kormány azért dolgozott, hogy egy rendezetlen világból teremtsen rendezettet. „A közigazgatás átalakítása is ebbe a sorba tartozik.” Fördős Attila, Vác polgármestere a megnyitó napját a szolgáltatások rendszerében való továbblépés alkalmának nevezte.

Az elmúlt hetekben  Pest megyében Vecsésen, Százhalombattán, Budaörsön, és most Vácott nyílt Kormányablak. A négy új kormányablak mind könnyen elérhető helyszínen, egységes módon, egységes arculattal, informatikai támogatással és nyitva tartással teszi lehetővé az ország minden polgára számára közigazgatási ügyeik intézését.

(Pest Megyei Kormányhivatal)