Újabb Kormányablak nyílt meg Pest megyében. Az egyablakos ügyintézés legújabb helyszínét Deák Rita miniszteri biztos adta át február 10-én Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottal és Vezér Mihállyal, Százhalombatta polgármesterével közösen. „A közigazgatás átalakításának egyik lényege, hogy az állam másként viszonyul állampolgáraihoz” – mondta a megnyitón Deák Rita.

A Százhalombattai Kormányablak ünnepélyes átadóján Tarnai Richárd kormánymegbízott kiemelte, hogy a most nyíló kormányablakokban az ügyintézők kedvessége már tulajdonképpen munkaköri kötelesség. „A segítőkészség mellett legalább ennyire fontos az is, hogy modern, a 21. századi igényeknek megfelelő légkör fogadja az ügyfeleket” – tette hozzá a kormánymegbízott.

Deák Rita, a kormányablakok kialakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos elmondta, az országban most nyíló kormányablakok komoly strukturális átalakítás eredményeképpen jönnek létre. A miniszteri biztos az egyablakos ügyintézés mellett az elektronikus és a telefonos ügyintézés rendszerének kiépítését is megemlítette az eredmények között.

„Ha az államigazgatás különböző szintjei össze tudnak fogni, és egy közös célért, az állampolgárért dolgoznak, abból csak jó sülhet ki” – hangsúlyozta Vezér Mihály polgármester, aki hozzátette, a Százhalombattai Kormányablak megnyitása ilyen közös munka eredménye.

A következő hetekben Pest megyében további két kormányablak kezdi meg működését. Ezek csakúgy, mint az eddig megnyitottak,egységes módon, egységes arculattal, informatikai támogatással és nyitva tartással teszik lehetővé az ország minden polgára számára közigazgatási ügyeik intézését, könnyen elérhető helyszíneken, városközpontokban és forgalmi csomópontokban.

(Pest Megyei Kormányhivatal)