A fővárosi agglomeráció helyzetéről és jövőjéről szervezett tegnap konferenciát a Fővárosi Önkormányzat. A megbeszélésen Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal kabinetvezető helyettese is előadást tartott.

 

A „Változó agglomerációs szerepkör Pest megyében” című előadásában a kabinetvezető helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi népszámlálási adatok szerint az országban szinte egyedülálló módon csak Pest megyében növekedett a lakosság száma. Rámutatott, a gyarapodó lakosság és a növekvő igények is indokolják a közigazgatási feladatok változásait. A konferencián hangsúlyozta, a közigazgatási reform legfontosabb célja a szolgáltató államigazgatás megteremtése. A kormányhivatalok létrejötte, az kormányablakok, az integrált kormányzati ügyfélszolgálatok és a járási rendszer kialakítása is mind-mind a jó állam kialakítását célozza meg – mondta Kiss Attila.


 

A Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Intézete által megrendezett konferencia programján számos előadás szerepelt többek között a budapesti agglomeráció fejlesztési prioritásairól, területrendezési tervéről, a város és környéke kapcsolatrendszerének kialakításáról.

(Pest Megyei Kormányhivatal)