Autós gyermekülést adományozott a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a „Biztonság hete” akció keretében a Vecsési és a Pilisvörösvári Járási Hivatal gyámhivatalainak. Az ajándékokat Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át az intézmények számára.

A kormányhivatal egyik szervezeti egysége saját erőből nyújtott segítséget egy másiknak, hiszen a Közlekedési Felügyelőség – profiljába vágóan – a „Biztonság hete” akcióhoz kapcsolódóan, azt támogatva gyermekülést ajándékozott a Pest Megyei Kormányhivatal gyámhivatalai számára. „A közigazgatás átalakításának és ezen belül a kormányhivatalok létrejöttének egyik legfontosabb célja az volt, hogy az eddig külön működő és egymásról keveset tudó szervezeti egységek szorosabban tudjanak együttműködni” – emelte ki az átadások kapcsán Tarnai Richárd, aki hozzátette, a gyermekülés ajándékozása ennek egy konkrét, kézzelfogható bizonyítéka.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a két gyermekülést a vecsési és a pilisvörösvári gyámhivatalnak ajánlotta fel, melyeket Azari Zsuzsanna, a Vecsési Járási Hivatal és Szondyné Sárfy Zsuzsanna, a Pilisvörösvári Járási Hivatalvezetője vehették át. Tolna Sándor a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének igazgatója a kezdeményezés kapcsán elmondta, munkatársai önkéntesen és önerőből vásárolták meg a korszerű és jó minőségű gyermekülést, mellyel a hatékonyabb és biztonságosabb munkavégzéshez kívántak hozzájárulni.

Tarnai Richárd az átadáson elmondta, a Pest megyei Kormányhivatal nevében ezzel kívánja kifejezni a családokért és gyermekekért érzett felelősséget és elkötelezettséget.

2014. március 10-14 közötti „Biztonság hete” akció keretében a jármű biztonsági rendszerek, ezen belül különösen a gyermekülésekre vonatkozó követelmények betartását vizsgálta közúti ellenőrzésen illetve a forgalmazóknál tartott telephelyi ellenőrzésen a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a rendőrséggel és a fővárosi/megyei közlekedési felügyelőségekkel együttműködve. Az ellenőrzési akcióban a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége is részt vett. Az ellenőrzés alapvető célja az volt, hogy a hatóságok felhívják a figyelmet a járművek biztonsági rendszereinek fontosságára, baleset megelőzésben betöltött szerepükre. Az ellenőrzés kiemelt figyelmet fordított a gyermekülések és a biztonsági övre vonatkozó követelményekre, illetve kiszűrték az ezeknek nem megfelelő gyermeküléseket a forgalmazóknál, kereskedőknél. Utóbbiak ugyanis egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén nem nyújtanak megfelelő védelmet a gyermekek számára.

(Pest Megyei Kormányhivatal)