Pest megyében közel 500 kormánytisztviselő tett sikeres vizsgát a „Kormányablak ügyintéző minősített közszolgálati továbbképzés” elvégzését követően. A végzett hallgatók július 19-én, a Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében, ünnepélyes keretek között vehették át bizonyítványukat.

 


A képzés elvégzésével a Magyary-program keretei között megvalósuló egyablakos ügyintézési rendszer egyik állomását teljesítették a hallgatók, amelynek célja, hogy a 2013 őszétől megnyíló Kormányablakokban olyan magasan képzett, ügyfélközpontú kormánytisztviselők álljanak az ügyfelek rendelkezésére, akik a szolgáltató központú közigazgatási szemléletet, az ügyfélterhek csökkentését és az egységesen magas színvonalú kiszolgálást valósítják meg az ügyintézés során.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett, több hónapos képzés 6 helyszínen zajlott Pest megyében, több mint 50 magasan felkészült oktató és szakember közreműködésével.

A képzés során a kormánytisztviselők 5 modulból álló vegyes rendszerű – jelenléti és elektronikus – képzésben vettek részt. Az oktatás során a hallgatók a hatályos közigazgatási rendszer és eljárások témájában frissítették fel tudásukat, továbbá gazdasági szakigazgatási feladatok, épített és természeti környezet védelme; szociális igazgatási feladatokhoz tartozó ügytípusok, lakosság nyilvántartási, okmány kiállítási és kulturális, népművelési feladatok, okmány-irodai feladatok, rendészeti hatósági feladatok témájában is elmélyítették tudásukat.

 


Az egységes és magas színvonalú egyablakos ügyintézési rendszer megvalósulásának érdekében a hallgatók folyamatosan, további szakmai és gyakorlati képzésben vesznek részt a jövőben is.

A bizonyítvány átadó ünnepségen a végzett hallgatókat a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatala részéről Dr. Kovács Sándorné területi közigazgatási szervek irányításáért felelős koordinációs igazgató, valamint Dr. Méhes Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központvezetője köszöntötte. A Pest Megyei Kormányhivatal részéről  a sikeresen teljesített vizsgához.Kiss Attila kabinetfőnök gratulált.

A megyei ünnepség után a hallgatók, valamint a meghívott vendégek a központi záróünnepségen is részt vettek, ahol Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár is köszöntötte a hallgatókat, és hangsúlyozta a program kiemelt fontosságát és sikerességét.

(Pest Megyei Kormányhivatal Ügyfélszolgálati Főosztály)