Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Január 25-én nyílt meg a pesti Megyeháza Városház utcai épületének egyik tárgyalójában az a tárlat, ahol a gödöllői és a gyáli járás képzőművészei mutatták be alkotásaikat. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Pest megyei járások közül ezúttal a gödöllői és a gyáli járások tehetséges képzőművészeinek műveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállításon a festmények, textilszobrok, fotók mellett térképet mintázó hatalmas szőnyeg is került a falra. Emellett fából, nemezből, sőt bőrből készült alkotásokat is megcsodálhatnak a látogatók, a tervek szerint egy hónapig nyitva tartó kiállításon.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a mindennapi élet szürke rohanásában a művészek az élet igazán fontos dolgait mutatják meg nekünk. Elgondolkodtatnak és segítenek felfedezni a szépséget és a harmóniát. Végül megköszönte, hogy az alkotók elhozták a hivatalba „művészlelküket”.

Ezután Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket. Felidézte gyermekkori élményeit, és Cséfalvay Pál atyának, az Esztergomi Keresztény Múzeum egykori igazgatójának a hozzá intézett szavait, aki a műveket nem egyszerű tárgyaknak, hanem élő, lélegző, éjszaka pedig aludni térő műalkotásoknak nevezte, és így hozta közel a gyerekek számára.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítási tárgyakat, majd Babák László, a Gyáli Járási Hivatal vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

A gödöllői és a gyáli művészek munkái egy hónapon keresztül láthatóak a pesti Megyeháza épületében, majd a járások tehetséges művészeinek alkotásait bemutató kiállítás sorozat február végén egy másik járás alkotóinak bemutatkozásával folytatódik.

(Pest Megyei Kormányhivatal)