2, 6 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Gyógyszerészi Kamara az árvízben érintett sződligeti Viktor Speciális Otthon számára. Az adományt Szabó Sándor, az MGYK tiszteletbeli elnöke, Hankó Zoltán a kamara elnöke és Sándor Csaba alelnök adták át július 17-én ünnepélyes keretek között Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottnak.

"Az árvíz mindig hordalékot hagy maga után. A mostani természeti csapás viszont olyan pozitív dolgokat hozott felszínre, melyeket meg kell becsülnünk” – hangsúlyozta az adományátadás alkalmával Tarnai Richárd kormánymegbízott Sződligeten, a Viktor Speciális Otthonban. A kormánymegbízott ilyen pozitív hordaléknak nevezte az összetartást, a segíteni akarást, de a gyors, pontos és összehangolt munkavégzést is. „Külön köszönetünket fejezzük ki a Magyar Gyógyszerészi Kamarának, amely a rendkívüli helyzetben magára vállalta az adománygyűjtés feladatát” – tette hozzá Tarnai Richárd.


Az árvíz kapcsán Szabó Sándor, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara tiszteletbeli elnöke is az összetartás fontosságát hangsúlyozta. „A dunai népek közül egyedül Magyarországon nem történt katasztrófa, és ez a magyar nép kitartásának és összefogásának köszönhető” – emelte ki a tiszteletbeli elnök.


Az adományt az intézmény nevében Krebszné Balogh Mónika intézményvezető-helyettes köszönte meg, aki beszámolt arról, hogy bár az épület berendezése jelentősen károsult az árvíz következtében, azonban a tisztítással, fertőtlenítéssel és a halaszthatatlan munkákkal már végeztek a szakemberek, így az intézmény valamennyi lakója visszaköltözhetett június végére. Több épületegységben befejeződött a tatarozás, a munkálatok ugyanakkor még tartanak, de ezek a napi működőképességet nem befolyásolják.


(Pest Megyei Kormányhivatal)