A Pest Megyei Kormányhivatal a rendőrséggel együttműködve tárt fel szabálytalanságokat az M4-es autóút abonyi pihenőhelyén.

Az ellenőrzött kilenc járműből, járműszerelvényből ötnél találtak valamilyen problémát. A szakemberek légrugó hiba, túlzott mértékű gumiabroncs-kopás, fékerő-eltérés, repedt szélvédő és érvénytelen gépjárművezetői engedély miatt is szabtak ki közigazgatási bírságot, illetve rendeltek el műszaki vizsgálatot.
Tarnai Richárd főispán elmondta, egy esetben a megengedett legnagyobb össztömeg 50%-os túllépése miatt a továbbközlekedést is megtiltották, amelynél a közigazgatási bírság mellett átrakodásra is kötelezték a gépjármű üzemeltetőjét. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette, több mint egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.
A hatóság három ellenőri egysége plusz üzemanyagtartály felszerelése miatt engedély nélküli átalakítás címen is elrendelt műszaki vizsgálatot.
A hatóság munkatársai továbbra is fokozottan ügyelnek a közlekedés biztonságára, hogy mindenki épségben eljusson a tervezett úti céljához.

(Pest Megyei Kormányhivatal)