Szabó Erika, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott köszöntötték Érden a Pest megyei kormányablakok 100 ezredik ügyfelét április 2-án.

Emléklapot és virágcsokrot vehetett át Kacsó Klára székelyudvarhelyi lakos április 2-án abból az alkalomból, hogy Pest megyében 100 ezredik ügyfélként tért be az Érdi Kormányablakba. A hölgy a köszöntés alkalmából elmondta, kettős állampolgárként szívesen veszi igénybe a Kormányablak szolgáltatásait, mert itt egy helyen és gyorsan lehet elintézni több ügyet is.

„Az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításával az volt a célunk, hogy egy olyan ügyfélbarát rendszert alakítsunk ki, ahol az embereknek semmi mást nem kell tudniuk, mint azt, hogy hol van a lakóhelyükhöz legközelebb eső kormányablak.” - hangsúlyozta az esemény kapcsán Szabó Erika államtitkár, s hozzátette,az új típusú kormányablakok megnyitása ezt a célt szolgálja, mely a remények szerint  tovább folytatódik az elkövetkező hónapokban. Szabó Erika külön kiemelte, példaértékű és az országban egyedülálló, hogy Pest megyében a jelenleg működő 6 kormányablak mellett mind a 18 járási székhelyen ügyfélbarát nyitva tartással, reggel 8 és este 20 óra között várják az okmányirodák az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott az ünnepség kapcsán elmondta, a Pest megyei kormányablakok közül Érden bonyolítják le a legnagyobb ügyfélforgalmat, a nyári hónapokban például volt olyan hét, amikor az országos átlag nyolcszorosa fordult meg az ügyintézési helyszínen. „Az itt élők visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy Százhalombattán is létesítünk Kormányablakot, amellyel a járásban élők ügyintézésének kényelmesebbé és gyorsabbá tételét kívántuk elérni – tette hozzá a kormánymegbízott. Tarnai Richárd kiemelte, a Százhalombattai Kormányablak is népszerű, megnyitásával pedig nem csökkent az Érdi Kormányablak ügyfélforgalma, s ebből is látszik, egyre nagyobb az igény a lakosság körében az egyablakos ügyintézésre.

(Pest Megyei Kormányhivatal)