Pest Megyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

kormánymegbízott

Galéria

Kormányablak nyílt Gyömrőn

Kormányablak nyílt Gyömrőn2019. október 7.

Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott és Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár adta át Gyömrő kormányablakát az állampolgárok rendelkezésére. Fotók: Ligeti Edina
Megnyílt Abony kormányablaka

Megnyílt Abony kormányablaka2019. május 8.

Fotók: Ligeti Edina
Új kormányablak nyílt Pécelen

Új kormányablak nyílt Pécelen2019. május 3.

Tuzson Bence elmondta, kiemelt cél, hogy a magyar emberek élete egyszerűbb és kényelmesebb legyen. Mindent megteszünk azért – fogalmazott -, hogy az itt dolgozók és a közszolgáltatást igénybe vevők mindennapjait olyan szintre emeljük, amely a 21. század elvárásainak megfelel. Egy szép, kényelmes épületben hatékonyabban tudják végezni munkájukat az itt dolgozók és az ügyfél is sokkal türelmesebb – fűzte hozzá.
Vecsési kormányablak átadó

Vecsési kormányablak átadó2019. április 30.

Második generációs, a 21. század igényit kielégítő kormányablakot adtak át a Pest Megyei Vecsésen. Az ünnepségen Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár elmondta, a kormány olyan életfeltételeket akar teremteni minden magyar településen, hogy az oda születő emberek azt érezzék, érdemes ott leélni az életüket.
Új kormányablakot adtak át Vácon

Új kormányablakot adtak át Vácon2019. április 24.

Az új kormányablakban - amely 117 millió forintos állami beruházással valósult meg – a járás 17 településének 70 ezer lakosa 16 ablaknál intézheti ügyeit.
Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán

Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán2018. május 25.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében, május 24-től a Ráckevei és Szigetszentmiklósi Járás művészeinek tárlata látható a pesti Vármegyeházán.
Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek

Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek2018. április 26.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.
Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban

Visegrádi Csoport delegáció a kormányhivatalban2018. április 20.

V4 Jó Kormányzás Fórum címmel rendezett április 19-én és 20-án konferenciát a Visegrádi Csoport (V4). A nemzetközi delegáció a rendezvény keretében április 19-én a Pest Megyei Kormányhivatalban tett hivatalos látogatást, a vendégeket Tarnai Richárd kormánymegbízott fogadta.
Ülésezett az MKK

Ülésezett az MKK 2018. április 20.

Szakmai konferenciát tartott április 19-én a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar (MKK). A Pest Megyei Kormányhivatalban rendezett esemény résztvevőit Tarnai Richárd kormánymegbízott, valamint Palich Etelka MKK elnök köszöntötte.
Közös örökség - közös felelősség

Közös örökség - közös felelősség2018. április 18.

Közös örökség - közös felelősség címmel tartottak konferenciát április 18-án, a műemléki világnapon, a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A konferencián felszólalt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, Gyürk Dorottya szentendrei kulturális alpolgármester, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Gyutai Csaba, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Mariann, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója, Visy Zsolt, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának alelnöke és Tarnai Richard, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
Kormányablak nyílt Diósdon

Kormányablak nyílt Diósdon2018. március 27.

Teljesen modernizált belső térrel, 4 ügyfeleket fogadó munkaállomással és közel 100 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített ügyféltérrel nyitotta meg kapuit március 26-án a Szent István tér 1. szám alatti diósdi kormányablak. A kormányablakot Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja adata át.
Minden katona erősíti Magyarország biztonságát

Minden katona erősíti Magyarország biztonságát2018. március 27.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét március 24-én mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott előtt.
Kormányablak nyílt a ceglédi MÁV-állomáson

Kormányablak nyílt a ceglédi MÁV-állomáson2018. március 21.

Új kormányablakkal bővült a ceglédi járás. Mától 8 munkaállomással és közel 300 négyzetméteres, teljesen modernizált térrel várja ügyfeleit a Ceglédi Járási Hivatal kormányablaka a ceglédi vasútállomás szárnyában. Az új szolgáltatást nyújtó közintézményt Földi László országgyűlési képviselő, Kiss-Becze Eszter a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója, Takáts László polgármester, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át.
Átadták a Pest megyei levéltár új épületszárnyát

Átadták a Pest megyei levéltár új épületszárnyát2018. március 20.

Március 19-én átadták a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltárának új épületszárnya. A 233 éves intézmény Vágóhíd utcai épülete 2300 négyzetméter hasznos alapterülettel, és az eddigi 16 ezer mellett további 8200 iratfolyóméternyi kapacitással bővült a könyvtári szárny megépítésével. A megyei levéltárak 2012-es integrációja óta a Pest megyei intézmény az ötödik, ahol új vagy megújult épületet adtak át. Az átadáson részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának jegyzője is.
Március 15-i megemlékezés a pesti Vármegyeházán

Március 15-i megemlékezés a pesti Vármegyeházán2018. március 14.

"Egy hajszálon függ az egész,[...] egy elhibázott vonás - és minden helyrehozhatlanul el van veszítve. [...] Ebben fekszik felvirulhatásunk' titka, hogy csak mí magunk vághatjuk ketté azon hajszálat, mellyen függünk, semmi más erő nem; csak mí magunk hibázhatjuk el a' józan vonást, senki más nem, sőt minden elhibázott vonás, nemzeti és alkotmányos létünk elleni minden vágás, melly kivülrül hatna ránk - 's annyira nőttünk fel már - csak erősítné, csak szilárdítná létünket;" Széchenyi István
Évi több mint 110 milliót spórol az állam

Évi több mint 110 milliót spórol az állam2018. március 9.

Évente több mint száztízmillió forint költségmegtakarítást eredményez az államnak a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósult energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás II. ütemének átadó ünnepségét március 9-én Monoron tartották, ahol Pogácsás Tibor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott adta át a projekt keretében megújult irattárat.