Pest Vármegyei Kormányhivatal

dr. Tarnai Richárd

főispán

Vezető hírek

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. június 6. 10:31

Az ügyfelekért mindent, a korrupció vonatkozásában semmit

A Pest Vármegyei Kormányhivatal mintegy ötszáz kollégája tizenkét helyszínen vett eddig részt a Biztonságtudatosság és integritássértések elkerülése című eseményen. Az előadássorozat lényege az integritás szemlélet tudatosítása: az ügyfelekért mindent, a korrupció vonatkozásában semmit.

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. június 1. 14:16

Adatvédelmi tisztviselők szakmai napja – eszmecsere a GDPR magyarországi hatályba lépésének 5. évfordulóján

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete, a GDPR 2016-ban lépett hatályba. A tagállami jogrendszerekben - így hazánkban is - csak a kétéves felkészülési időt követően 2018-tól vált teljes egészében kötelezővé és közvetlenül alkalmazandóvá.
Azóta eltelt 5 esztendő. Az évforduló jó alkalom volt arra, hogy a személyes adatok védelmével, valamint a közérdekű adatigénylésekkel foglalkozó kollégák megvitassák a felmerült problémákat, kihívásokat és megosszák egymással tapasztalataikat, szükség esetén gyakorlott szakemberek segítségét kérjék.

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 24. 10:28

Pest vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

Pest vármegyében 17 településen, 31 tagban mintegy 661,5 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. június 27. és július 4. között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 24. 9:49

Tíz esztendeje alakultak meg a járások

Jubileumi országos járási hivatalvezetői értekezletet tartottak a Várkert Bazárban, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is beszédet mondott. Az eseményen emléklapot kaptak a járások megalakulásakor kinevezett járási hivatalvezetők. Pest vármegyéből heten részesültek elismerésben.

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 23. 8:12

Templomi koncertet adtak a szolgálatot tevőkért

Radich Orsolya, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója vett részt a versegyházi Szentlélek-templomban adott koncerten, amelyet a szolgálatot tevőkért tiszteletére rendeztek meg.

Pest Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 19. 11:12

HR szakmai fórumon vettek részt kormányhivatalunk vezetői

Tarnai Richárd, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főispánja és Radich Orsolya főigazgató is részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kerekasztal-beszélgetésén, amelynek témája a kormányzati személyzetpolitika volt.