Vasárnap érkezett a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni és balassagyarmati központjaiba az az oltóanyag-szállítmány, amelynek felhasználása hétfőn már meg is kezdődik a háziorvosoknál és az oltópontokon történő tömeges oltás során.

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője az új megyeszékhelyi oltóponton hétfőn délelőtt közölte: az eddig is működő balassagyarmati, pásztói, salgótarjáni és szécsényi kórházi és rendelőintézeti oltópontokon felül hétfőtől szerdáig a József Attila Művelődési Központ is oltóhelyként üzemel. Az oltópontot a megyei oltási munkacsoport működteti, személyzetét a Szent Lázár Megyei Kórház, a helyszínt pedig az önkormányzat biztosítja. A regisztráltak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér lakossági portálján, a www.eeszt.gov.hu címen foglalhatnak időpontot – ismertette dr. Szabó Sándor.

Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos a salgótarjáni oltóponton hangsúlyozta: a háziorvosoknál beadott Sinopharm-oltások száma már meghaladja a 10 ezret Nógrád megyében, a vakcina biztonságos és megfelelően hatékony. A szakember kiemelte: valamennyi védőoltás bizonyosan kivédi a súlyos, kórházi, akár intenzív osztályos kezelés szükségességét, ezért azt kérte, hogy aki még nem regisztrált az új koronavírus elleni védőoltásra, mindenképp tegye meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hétfőtől tömeges oltási szakasz kezdődik. Közlése szerint a rendelkezés célja, hogy az oltópontokon és a háziorvosoknál is minél többen, minél gyorsabban megkaphassák az oltást. Ezt az teszi lehetővé, hogy sok vakcina érkezik az országba, és az oltásra történő foglaláshoz a technikai lehetőségek is adottak – mondta a szakember.

Fotók: Dr. Szabó Sándor, a Nógrád megyei oltási munkacsoportot vezető kormánymegbízott a munkacsoport tagjai társaságában a József Attila Művelődési Központban megnyitott új salgótarjáni oltóponton 2021. április 26-án (Fotók: Nógrád Megyei Kormányhivatal)

(Nógrád Megyei Kormányhivatal)