Két Nógrád vármegyei járási hivatalvezető is emléklapot vehetett át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a járási rendszer újjáalakításának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Az 1983-ban megszüntetett járási rendszert 2013-ban, a kor igényeihez igazodva, modern formában állította vissza a kormány. Ebből az alkalomból országos járási hivatalvezetői értekezletet tartottak, amelyen a főispánok és a kormányhivatalok főigazgatói is részt vettek. A budapesti Várkert Bazárban május 23-án tartott ünnepségen Gulyás Gergely mellett György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is köszöntőt mondott.

Azon járási hivatalvezetők, akik a járások újraindulása óta betöltik ezt a pozíciót, emléklapot vehettek át a minisztertől. A hat Nógrád vármegyei járás közül kettő hivatalvezetője részesült ilyen elismerésben: Imreh Erika, a Bátonyterenyei Járási Hivatal és Zsiga Tamás, a Pásztói Járási Hivatal vezetője.

Szabó Sándor főispán és Kalocsai Péter főigazgató, továbbá Handó Beatrix salgótarjáni, Hári Ildikó szécsényi, Szabó Ágnes balassagyarmati és Tácsik Bálint rétsági hivatalvezetők a helyszínen gratuláltak az elismeréshez.

(Nógrád Vármegyei Kormányhivatal)