Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 22. 16:19

Újra funkciót kapott a Köjál egykori épülete Salgótarjánban

Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Salgótarjánban a Nógrád Megyei Kormányhivatal által felújított egykori Köjál/ÁNTSZ-épületet, amelyet mintegy 886 millió forintból korszerűsítettek annak érdekében, hogy immáron ügyfélfogadási központként funkcionáljon.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 9. 11:12

A HPV okozta betegségek megelőzhetők!

A HPV - azaz a Humán Papilloma Vírus - okozta fertőzés az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, a vírus egyes típusai bizonyos méhnyakrák fajták kialakulásában jelentős szerepet játszanak. A mértékadó nőgyógyász szakemberek szerint lényegében HPV fertőzés nélkül nincs, vagy csak elenyésző számban fordul elő méhnyakrák. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete kiemelt feladatának az elsődleges (HPV elleni védőoltás) és másodlagos (méhnyak szűrés) megelőzés fontosságának hangsúlyozását minden létező fórumon keresztül.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 29. 12:06

Új helyen érhető el Salgótarjánban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat

Új helyszínre, a Bem út 11. szám alá (az egykori Köjál épületbe) költözött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Augusztus 29-től (hétfőtől) itt érhető el a korábban a Bartók Béla út 17. szám alatt működött mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 19. 12:30

Költözés miatt nem lesz elérhető több salgótarjáni ügyfélszolgálat

Az egykori Köjál-épület felújításával az ügyfelek szolgálatába áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal új salgótarjáni központja. A Bem út 11. szám alatti ingatlanba a napokban több szervezeti egység is megkezdi a beköltözést, emiatt ideiglenesen szünetel majd a személyes ügyfélfogadás az érintett szakterületeken.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 4. 14:38

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 3. 15:46

Idén is népszerű a nyári diákmunka Nógrád megyében

Bár a nyári diákmunka program még csak félidejénél jár, ennek keretében eddig már több mint ezer fiatal talált magának munkát Nógrád megyében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 3. 15:44

Egészségügyi kockázatot jelent a szökőkutakban való felfrissülés

A szökőkutakat nem fürdésre tervezték, ennek ellenére főleg a nyári kánikulák idején egyesek a szökőkutak vizében szeretnének felüdülést találni. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete arra kéri a felnőtteket, saját érdekükben ezt ne tegyék, a szülőket pedig arra, hogy ne engedjék meg gyermekeiknek a szökőkutakban való felfrissülést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. június 21. 12:21

Dr. Szabó Sándor: a megyémet szolgálom

Letette az esküt és átvette kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől a Nógrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Dr. Szabó Sándor negyedik alkalommal kapott bizalmat a miniszterelnöktől, így a 2011-ben megkezdett munkát folytatja a jövőben is a Nógrád Megyei Kormányhivatal élén.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. június 15. 9:18

Indul az államilag támogatott diákmunka program Nógrád megyében is

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Nógrád megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. június 12. 11:20

Dr. Szabó Sándor vezeti tovább a Nógrád Megyei Kormányhivatalt

Negyedik ciklusát kezdi Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízottként.