Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 24. 15:24

Anyakönyvvezetők számára rendezett szakmai napot a kormányhivatal

Anyakönyvi szakmai napot rendezett a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a Miniszterelnökség Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság Hatósági Szakigazgatási Főosztályával együttműködésben kedden Salgótarjánban. A Megyeházán tartott szakmai eseményen jelentős létszámban vettek részt a vármegye önkormányzatainak anyakönyvvezetői.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 17. 15:55

Ügyfélfogadási szünet lesz a salgótarjáni kormányablakban

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a salgtótarjáni kormányablak - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - 2023. március 21-én (kedden) nem fogad ügyfeleket.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 8. 17:41

Ünnepélyes bizonyítványátadóval zárult a kormányablak-ügyintézői képzés

Kilencen tettek sikeres vizsgát Nógrádból a kormányablak-ügyintézői képzés hetedik ütemében, amelynek helyi bizonyítványátadó rendezvényét szerda délelőtt tartották Salgótarjánban, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal központi épületében.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 24. 10:10

Egyszerűbb és korszerűbb államigazgatási működés a cél

A vármegye államigazgatási szerveinek részvételével zajlott a napokban a Nógrád Vármegyei Államigazgatási Kollégium idei első ülése. A kormányhivatal állandó koordinációs fórumán Szabó Sándor főispán köszöntőjét követően Pilz Tamás, az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos tartott előadást a kormány deregulációs törekvéseiről, az államigazgatás működésének egyszerűsítéséről.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 24. 9:15

Új orvos-nővérszállót adtak át Pásztón

Új orvos-nővérszállót adtak át hétfőn a Nógrád vármegyei Pásztón a városi Margit Kórház beruházásában, a kórházzal szemközti területen. Az átadón Szabó Sándor főispán, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetője is jelen volt.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 24. 8:22

Átadták a megújult Hunyadi Mátyás Általános Iskolát Varsányban

Átadták a megújult Hunyadi Mátyás Általános Iskolát a Nógrád vármegyei Varsányban hétfőn, az ünnepélyes eseményen Szabó Sándor főispán, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetője is jelen volt.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 23. 16:39

Vetélkedő hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete hatodik alkalommal rendezte meg „Légy tudatos” című vetélkedőjét Nógrád vármegye középiskolás tanulói számára a Rák Világnapja és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából. A megmérettetésen ezúttal Balassagyarmat, Pásztó és Salgótarján hét középiskolájának 14 csapata vett részt, akik értékes nyereményért versenghettek.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 23. 16:25

Ügyfélfogadási szünet lesz a pásztói kormányablakban

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a pásztói kormányablak - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - 2023. március 9-én (csütörtökön) nem fogad ügyfeleket.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 23. 16:02

Ügyfélfogadási szünet lesz a szécsényi és a balassagyarmati kormányablakban

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a szécsényi és a balassagyarmati kormányablakok - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - nem fogadnak ügyfeleket az alábbi napokon.

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 17. 14:39

Nógrádban is korán kezdődött a pollenszezon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján az 1901 óta feljegyzett adatok szerint az idei január a második legenyhébb volt. Miután az év első hónapja 1901 óta a legcsapadékosabb január is lett egyben, így a megszokottól korábban levegőbe kerülő pollenek kevésbé éreztették hatásukat, ugyanakkor az esőzés és a kemény mínuszok megszűnésével ez most már megváltozott.