Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. július 21. 8:06

Kisrepülőgépről is ellenőrzi a kormányhivatal a parlagfű-mentesítés elvégzését

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, ennek elmulasztásáért - a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától függően - 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. július 20. 11:23

Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz

Nógrád megye 125 községéből 75-öt már felkeresett újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:19

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:48

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. június 25. 13:45

Kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki Tó-Strand

Elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. június 4. 13:46

Kilencszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

Legkevesebb 900 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Nógrád megyében. A program megvalósításához a kormány közel 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.