Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

főispán

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 4. 14:38

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 3. 15:46

Idén is népszerű a nyári diákmunka Nógrád megyében

Bár a nyári diákmunka program még csak félidejénél jár, ennek keretében eddig már több mint ezer fiatal talált magának munkát Nógrád megyében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 3. 15:44

Egészségügyi kockázatot jelent a szökőkutakban való felfrissülés

A szökőkutakat nem fürdésre tervezték, ennek ellenére főleg a nyári kánikulák idején egyesek a szökőkutak vizében szeretnének felüdülést találni. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete arra kéri a felnőtteket, saját érdekükben ezt ne tegyék, a szülőket pedig arra, hogy ne engedjék meg gyermekeiknek a szökőkutakban való felfrissülést.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. június 21. 12:21

Dr. Szabó Sándor: "megyémet szolgálom"

Letette az esküt és átvette kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől a Nógrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Dr. Szabó Sándor negyedik alkalommal kapott bizalmat a miniszterelnöktől, így a 2011-ben megkezdett munkát folytatja a jövőben is a Nógrád Megyei Kormányhivatal élén.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. június 2. 15:03

Évek óta kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

Május második felében elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. május 17. 13:00

Az ügyfelek jelentős többsége elégedett a salgótarjáni kormányablakkal

Nógrád megye lakosai elégedettek a kormányablakokban folyó munkával és a mobilizált ügyfélszolgálatokkal is.