Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. november 8. 8:59

Örökségvédelmi és járványügyi feladataikról tanácskoztak Firenzében a területi állami vezetők

Olaszországban, Firenze városában tartotta a 27. Európa Napokat a Területi Állami Vezetők Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives / EASTR). Az október utolsó napjaiban lezajlott értekezleten Magyarországot hagyományosan a Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott, az EASTR Igazgató Tanácsának tagja által vezetett küldöttség képviselte.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 12:48

Oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. október 29. 9:04

Mintegy 170 zsák szemetet gyűjtöttek össze a kormányhivatal munkatársai

Ahogyan az előző alkalmakkor, így idén is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért felhíváshoz a Nógrád megyei kormányhivatal. A 134 kormánytisztviselő és kormányhivatali munkatárs 169 zsák szeméttől mentesített egyes közterületeket Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Bárna környékén és Szécsényben.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2021. október 21. 15:47

Húszmilliárd forint felett a vidékfejlesztési támogatások Nógrád megyében

Az előző években, illetve az aktuális uniós költségvetési ciklusban elsők között megjelent, új vidékfejlesztési pályázati kiírásokon összesen mintegy 23 milliárd forint támogatáshoz jutottak a Nógrád megyei vállalkozások. A meghirdetett pályázatok 44 különböző jogcím alatt összpontosulnak.