Nógrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Szabó Sándor

főispán

Vezető hírek

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 22. 16:19

Újra funkciót kapott a Köjál egykori épülete Salgótarjánban

Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Salgótarjánban a Nógrád Megyei Kormányhivatal által felújított egykori Köjál/ÁNTSZ-épületet, amelyet mintegy 886 millió forintból korszerűsítettek annak érdekében, hogy immáron ügyfélfogadási központként funkcionáljon.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 9. 11:12

A HPV okozta betegségek megelőzhetők!

A HPV - azaz a Humán Papilloma Vírus - okozta fertőzés az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, a vírus egyes típusai bizonyos méhnyakrák fajták kialakulásában jelentős szerepet játszanak. A mértékadó nőgyógyász szakemberek szerint lényegében HPV fertőzés nélkül nincs, vagy csak elenyésző számban fordul elő méhnyakrák. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete kiemelt feladatának az elsődleges (HPV elleni védőoltás) és másodlagos (méhnyak szűrés) megelőzés fontosságának hangsúlyozását minden létező fórumon keresztül.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 29. 12:06

Új helyen érhető el Salgótarjánban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat

Új helyszínre, a Bem út 11. szám alá (az egykori Köjál épületbe) költözött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Augusztus 29-től (hétfőtől) itt érhető el a korábban a Bartók Béla út 17. szám alatt működött mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 19. 12:30

Költözés miatt nem lesz elérhető több salgótarjáni ügyfélszolgálat

Az egykori Köjál-épület felújításával az ügyfelek szolgálatába áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal új salgótarjáni központja. A Bem út 11. szám alatti ingatlanba a napokban több szervezeti egység is megkezdi a beköltözést, emiatt ideiglenesen szünetel majd a személyes ügyfélfogadás az érintett szakterületeken.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 4. 14:38

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 3. 15:46

Idén is népszerű a nyári diákmunka Nógrád megyében

Bár a nyári diákmunka program még csak félidejénél jár, ennek keretében eddig már több mint ezer fiatal talált magának munkát Nógrád megyében.