A második körös Moderna-oltóanyagokkal érkeztek vissza megyénkbe a honvédség mobil oltóállomásai. Az előző alkalommal bevált helyeken, 15 településen várja az arra jogosult állampolgárokat három napon keresztül az öt jármű.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Megyei Oltási Munkacsoport vezetőjeként ismét a helyszíneken ellenőrizte, hogy mindenhol minden feltétel rendelkezésre áll.

Elmondta: nagy szerepük van a biztonságos körülmények – pihenőhelyek, regisztráló pontok, áramforrások – biztosításában a helyi önkormányzatoknak, az oltandók kiválasztásában a háziorvosoknak, és ismét jó volt megtapasztalni, hogy összefognak az emberek a járvány megfékezésében. Ezekkel a hozzáadott segítségekkel a katonaság is gyorsabban, eredményesebben és több embert elérve tud haladni az immunizálással. Köszönet ezért minden feladatot ellátónak – mondta a kormánymegbízott.


A honvédség összeállítását a szerdai eseményekről itt lehet megtekinteni:
https://honvedelem.hu/hirek/ot-telepulesen-tobb-mint-nyolcszazan-kaptak-oltast.html


Természetesen a mobil oltóállomások mellett folyamatosan zajlik a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon is a vakcinák beadása, az egészségügyben dolgozók szakadatlan helytállásával, amelyért hálával tartozunk.Javasoljuk mindenkinek, hogy éljen az oltás kapcsán az online regisztrációs lehetőséggel a www.eeszt.hu weboldalon, így a számára kedvező időpontban és helyszínen oltakozhat. Ne feledjék: az oltás életet ment!

(Kormánymegbízotti Kabinet)