Az MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizó katonái, a hagyományokhoz híven, Szent Kristóf napján tartották ünnepi állománygyűlésüket. Az eseményen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki zászlószalagot adományozott a lövészdandárnak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf ünnepi beszédében kiemelte: az Ukrajnában folyó háború miatt fokozni kell a Magyar Honvédség készenlétét és fel kell gyorsítani a fejlesztések ütemét. Ezek a fejlesztések egyszerre érintik az infrastruktúrát, a műszaki eszközöket és a honvédek illetményét. A cél nem a háború, hanem annak megelőzése.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság elnöke, a megyei védelmi bizottság emlékérmét és emléktárgyat adományozott Patak Péter őrnagynak, aki hadműveleti részlegvezetőként, majd törzsfőnökként kiválóan és lelkiismeretesen tervezte, szervezte, irányította a zászlóalj erőinek tevékenységét. Vezetése alatt a zászlóalj minden rábízott feladatot teljesített.

Szent Kristóf és a harckocsizó fegyvernem tiszteletére a dandár ünnepélyes sorakozót tartott, majd egy rendkívül látványos bemutatón keresztül ismerhettük meg a dandár büszkeségeit, a Leopard 2A4 harckocsikat, amelyek egy tank-balett műsorral adtak ízelítőt képességeikből.

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)