A 21. századi igények szerint nemrég megújult intézményt az ott szervezett, október 7-ei konferencia résztvevői közelebbről is megismerhették.

A rendezvényen Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal több vezetője is részt vett.


A köszöntőket követően Schmidt Csaba, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja számolt be a jelenlévőknek a Modern Városok Program keretében megvalósult megyeszékhelyi szakképzésfejlesztésről és a jövőbeli fejlesztési stratégiákról.

Dr. Varga Zoltán Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője a szakképzés aktuális kérdéseiről tájékoztatta a tanácskozás résztvevőit, a délelőtt zárásaként pedig Pákozdi Szabolcs főigazgató a Tatabányai Szakképzési Centrumban folyó duális képzés eredményeit ismertette.


A szakképzés 4.0 gyakorlati eredményei és lehetőségei Tatabánya-Tata-Komárom-Oroszlány-Kisbér járásokban elnevezésű konferencia résztvevői a szakmai nap során közösen megtekintették a modern eszközökkel felszerelt intézményt.

A délután folyamán a duális szakképzésről szóló kerekasztal beszélgetéseken volt a hangsúly, amelyeken a munkáltatók, iskolák és a minisztérium oldaláról is elhangzottak új szempontok és tanulságok.

(Kormánymegbízotti Kabinet)