A program eredményeiről Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Nagyné Zölde Mónika, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője számolt be sajtótájékoztatón.

A program célja elsősorban a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése volt, de természetesen hosszú távú célként megfogalmazódott, hogy a diákok a későbbiekben a hazai munkaerőpiacon, elsősorban a versenyszférában helyezkedjenek el.

A tavalyihoz hasonlóan az idei évben is két pillérre épült a program: az önkormányzatira, valamint a mezőgazdaság, turizmus és vendéglátási szegmensre, ahol a fiatalok dolgozhattak.


Dr. Kancz Csaba ismertette, hogy a célként meghatározotthoz 830 főhöz képest sokkal több diák elhelyezkedését segíthettük, összesen 977 tanuló támogatására került sor, amellyel meghaladtuk a tavalyi eredményeket.


Nagyné Zölde Mónika főosztályvezető tájékoztatta a megjelenteket a jellemző munkakörökről: strandok tisztántartásában és nyári működésében való közreműködés, ételfutár, adminisztratív és irattáros teendők, illetve az utóbbi évek tapasztalatairól, mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal tekintetében.


Bővebb információkat a csatolt anyagban olvashatnak.

(Kormánymegbízotti Kabinet)