A „Foglalkoztatási Paktum folytatása Esztergom Járás területén” című európai uniós projekt a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és Esztergom Város Önkormányzata konzorciumi együttműködésében zárul 2021. március 31-én.

 

Az Esztergom Járási Foglalkoztatási Paktum együttműködő partnerei 240.440.612 Ft európai uniós és hazai támogatásból a térségben működő munkáltatók és a munkaerőpiaci szempontból veszélyeztetettebb álláskeresői csoportok számára rugalmas és eredményes megoldásokat nyújtottak.

A 2018 őszén indult, több mint két éves fejlesztés hátrányos helyzetű álláskeresőkre, inaktívakra és a közfoglalkoztatottakra fókuszált. A projekt 10 célcsoportját képviselő ügyfelek számára egyénre szabott, komplex foglalkoztatási programok valósultak meg. Ezek az egyéni tervek magukba foglalták a különböző munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása mellett a képzéseket, a munkába helyezés elősegítését, a foglalkoztatók számára bérjellegű támogatások biztosítását – az ügyfél szükségleteinek megfelelően.

Örvendetes, hogy 157 álláskereső élethelyzetén sikerült javítani, közülük 28 fő szerzett piacképes szakmát. 2021 februárjáig 96 személy helyezkedett el az elsődleges munkaerőpiacon, túlnyomó többségben az Esztergomi járásban működő 85 mikro-, illetve kisvállalkozásnál. Ehhez a Kormányhivatal több mint 98 millió forint bérjellegű támogatást nyújtott. Továbbá 23 új egyéni vállalkozás is segítséget kapott.

Tervezetten márciusban nem fejeződik be a Paktum középtávú stratégiájában írottak megvalósítása, hiszen a résztvevő partnerek az eddigiekhez hasonló megoldásokban gondolkodnak.

Bővebb információ: http://www.kemkh.hu/dokumentumok-folytatas/category/48-sajtokozlemeny-projekt-kiadvanyok

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)