A XI. Országos Szakmai Közlekedési Versenynek adott otthont Tata. A rendezvény célja a szakmai ismeretekről és gyakorlati tapasztalatokról való számadás, azok bővítése és a csapatszellem erősítése volt.

Az ország összes megyéjéből érkező egyenruhások a verseny első napján KRESZ és szakmai ismereteikből egyaránt számot adtak, valamint a motoros és autós járőrök gyakorlati, vezetéstechnikai pályán mutathatták meg tudásukat. A karos forgalomirányító rendőrök Tata egyik legnagyobb, legforgalmasabb kereszteződésében irányították a közlekedőket.


Az eseményt Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Dr. Kancz Csaba főispán, Óberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője és Michl József polgármester nyitotta meg.


A Biztonság Hete rendezvényt is az országos versenyhez igazította a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, így az általános iskolás diákoknak játékos feladatokkal igyekeztek a biztonságtudatos szemléletüket erősíteni, javítani.


A kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztálya is jelen volt az alkalmon, ők az egyéni védőeszközök fontosságát hangsúlyozták, ezeket vehették kézbe és próbálhatták fel a gyerekek.


(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)