Kisebb városaink közé tartozik Bábolna, de ezen a héten Komárom-Esztergom megye legfontosabb településévé vált, ugyanis helyet adott a Coop Rally egyik állomásának, majd az egész ország agráriumát megmozgató Bábolnai Gazdanapoknak.

15. Coop Rally

Az idén immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Coop Rallyt, amellyel az üzletlánc igyekszik felhívni a figyelmet a magyar termékek fogyasztásának fontosságára, mely nem csak biztonságos választás, de nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű. Az autóverseny Komárom-Esztergom megyei állomásán Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is köszöntötte a megjelenteket.


Erre a helyszínre ellátogatott Erdős Nobert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, aki kiemelte a CO-OP Hungary Zrt. társadalmi felelősségvállalásban való jelentős szerepét, valamint az esemény házigazdájául szolgáló vállalkozás eredményeit is méltatta. A mezőny több mint 100 autóból áll, a hazai élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és médiacégek versenyzői, valamint 3 médiabusz szeptember 8-9. között Nyugat-Magyarország 6 meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint 2 COOP tagvállalathoz jut el.

34. Bábolnai Gazdanapok

A 34. Bábolnai Gazdanapok az OMÉK 2021. társrendezvénye. Az ünnepélyes megnyitón Dr. Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta a föld és a magyar emberek generációkon átívelő kapcsolatát, és a folytonos megújítás, megújulás szükségességét.

A kiállítás három napján számos programmal várják a látogatókat.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok – mint a kiállítás házigazdája – mindent elkövetett annak érdekében, hogy a látogatók jól érezzék magukat. Így nem csak az itt tenyésztett lófajta értékeit mutatják be, hanem a helyben zajló oktatási programjukat, de szokásos módon a különböző terményekkel és gépekkel, traktorokkal kapcsolatban is előálltak újdonságokkal a szervezők. Gyakorlati bemutatók, gyerekprogramok és természetesen szakmai előadásokra is várják az érdeklődőket.


(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)