A tudós születésnapjának 134. évfordulója alkalmából megrendezett esemény a hagyományokhoz méltóan az Öreg-tó partján koszorúzással kezdődött, majd a Polgármesteri Hivatal dísztermében szakmai előadásokkal folytatódott.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal képviseletében Hajasné Dr. Hertelendi Valéria és Ströcker Zoltán járási hivatalvezetők helyeztek el koszorút a köztisztviselő szobránál.

A konferencián Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő, elmondta, hogy Magyary legfontosabb öröksége a szolgáló és szolgáltató közigazgatás, a működő állam modellje.

Michl József, Tata városának polgármestere hangsúlyozta a jogtudós ránk hagyott gondolkodásmódját és útmutatásait, amelyek többlet üzenetet hordoznak a jövő generációinak egyaránt. Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke Magyary Zoltán példamutató munkásságát emelte ki, mellyel a magyar társadalom fejlődéséhez is hozzájárult.

Ezeknek az értékeknek a továbbadását és ápolását a Népfőiskolai Társaság, illetve különösen is Borsó Tibor, az egyesület elnöke elismerésre méltóan valósítja meg.

 

(Kormánymegbízotti Kabinet)