A megye háziorvosai ezen a héten 4 féle vakcinával gazdálkodhatnak. Továbbra is az idősek és krónikus betegségben szenvedők védelme élvez prioritást, hiszen rájuk nézve legveszélyesebb a vírus.

A kórházi oltópontokra a háziorvosok a Pfizer-vakcina beadására küldik be pácienseiket, illetve a Szputnyik-védőoltás második körös oltásai is itt történnek. A rendelőkben ezen felül ütemezetten zajlanak a Sinopharm- és AstraZeneca-ampullák beadása is. Több második oltás esedékes a héten, orvosaink megfeszített erővel dolgoznak – köszönet ezért nekik és asszisztenseiknek! Szintén hála illeti a védekezés megszervezésben dolgozó valamennyi résztvevőt, feladatot ellátót.Továbbra is kérjük, hogy akár kórházi oltópontra, akár rendelőbe kapnak időpontot, pontosan érkezzenek, nem szükséges korábban. Amennyiben lehetőségük van nyomtatásra, kérjük a nyomtatott és kitöltött beleegyező nyilatkozattal érkezzenek az oltási időpontjukra, mely adatlap lementhető a kormanyhivatal.hu-ról.Ugyanezt kérjük a kormányhivatalba érkező állampolgároktól is: a regisztrált időpontjukra pontosan érkezzenek, elkerülve ezzel a felesleges várakozást. Az épületeken belül figyeljenek a megfelelő távolságtartásra, mindannyiunk egészsége érdekében.


Tisztelettel kérjük a regisztrált embertársaink türelmét, igyekszünk minél hamarabb a világjárványt leküzdeni és mindenkit beoltani. Folyamatosan zajlik az immunizálás, hétvégén és ünnepnapon is, a beérkező vakcinákat azonnal igyekszünk kijuttatni az orvosokhoz és kórházakhoz, az állampolgárok értesítése és behívása sem áll le, ennek kapcsán köszönjük az önkormányzatoktól ebben a feladatban besegítést vállalók munkáját.

Együtt sikerülhet csak a betegség legyőzése, felelősen figyelve magunkra és a körülöttünk élőkre. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

(Kormánymegbízotti Kabinet)