Szerte a megyében megemlékezéseket tartottak a 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről és az október 6-i vértanúkról.

Komáromban a felújított és kibővített Csillagerőd átadására is sor került ezen a napon. Az alkalmon Dr. Áder János köztársasági elnök mondott beszédet, ahol összekötötte az aradi események régi tanulságait és a múlttól kapott felelősségünket a megújított épülettel.

A megvalósított beruházást Baán László miniszteri biztos ismertette, hangsúlyozva, hogy a családbarát intézmény kulturális és oktatási feladatokat is ellát, amelyben a Szépművészeti Múzeum többszáz darabját bemutató gipszgyűjtemény is helyet kapott.

Tatabánya Megyei Jogú Város ünnepségén Hajasné Dr. Hertelendi Valéria járási hivatalvezető és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott helyezett el koszorút.


A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal megemlékezésén a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola tanulói színvonalas műsorral idézték fel a 172. évvel ezelőtti eseményeket, majd a kormányhivatal központi épülete aulájában a vezetőkkel együtt mécseseket gyújtottak, amely hirdeti az ügyeiket intézőknek, hogy nem felejtjük Aradot és a hősök szellemiségét, eszméit.

(Kormánymegbízotti Kabinet)