Tatabányán, Bábolnán, valamint országszerte összesen 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda a december 22. és január 6. között elrendelt igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart. Ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, de a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok. Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el, a szünet alatt csak a legsürgősebb esetekben keressék fel az ügyfelek a nyitva tartó kormányablakokat!

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé, ezért december 22. és január 6. között igazgatási szünetet rendelt el a kormány, amely a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt is érinti. Természetesen ebben az időszakban is biztosítjuk a nélkülözhetetlen feladatok ellátását, amelyek kapcsán részletes leírást a csatolt dokumentumban találnak.

A szünetben is felkereshető kormányablakok korlátozott nyitvatartása országosan egységes lesz: december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) minden kormányablak zárva tart. Fontos, hogy az elkészült okmányok kézbesítését december 12-étől már csak olyan kormányablakokba lehet kérni, amelyek az igazgatási szünetben is nyitva lesznek. A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon lehet tájékozódni.

A Földhivatali Főosztályon és Földhivatali Osztályokon még január 9-én is szünetel a félfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán, vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket.

Természetesen a kérelmek elektronikus úton, a Magyarorszag.hu oldalon vagy e-papíron bármikor benyújthatók, amelyek feldolgozására az igazgatási szünet végeztével kerül sor.

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)