Megyénk is csatlakozott a „Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért” elnevezésű országos rendezvényhez, amelyen részt vett Lőrincz Gábor, a 25. Klapka György Lövészdandár dandárparancsnoka, Michl József, Tata város polgármestere és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

A dandár katonái és a katasztrófavédők a Polgármesteri Hivatal épülete elöl indulva öt körben, körönként három fővel négy órán keresztül folyamatosan futottak a belvárosban kijelölt mintegy 8 kilométer hosszú útvonalon.

Lőrincz Gábor dandártábornok köszönetét fejezte ki a társszerveknek és a védekezésben résztvevő segítőknek, akik a jelen helyzetben is folyamatosan kockára tették saját egészségüket embertársaik védelme érdekében. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy ők ezzel a futással emlékeznek meg a magyar honvédelem napjáról.

A startot Michl József polgármester indította el, aki elmondta: megtiszteltetés, hogy erről a szép, felújított Kossuth-térről rajtolhatott el ez a nem mindennapi kezdeményezés, amely a koronavírus-járvánnyal szembeni hadviselésben résztvevők számára egyfajta köszönetnyilvánítás.

(Kormánymegbízotti Kabinet)