A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárnál folyamatosak az infrastrukturális korszerűsítések.

A legújabb ilyen fejlesztés a tatai felújított sportcsarnok, amelynek átadásán, névadó ünnepségén jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József polgármester és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: a most átadott sportcsarnok azt a célt szolgálja, hogy a katonák megfelelő és modern körülmények között készülhessenek a fizikai kihívásokra, illetve egészségüket megőrizve mindig bevethetőek legyenek.

Lőrincz Gábor dandártábornok kiemelte: az épület belső elrendezésének kialakításakor, valamint a beszerzésre kerülő eszközpark kiválasztásakor a célkitűzés az volt, hogy az többfunkciós legyen, az egyéni sportolás lehetőségének biztosítása mellett, irányított formában, szakasz szintű katonai kiképzéseket is lehessen tartani. A csarnok sokrétűségét mutatja, hogy a tervezett végleges eszközparkkal egyszerre akár 40-50 fő foglalkoztatására is alkalmas, ezen felül a katonai szolgálathoz szükséges általános kondicionális képességek mindegyikének fejlesztésére megfelelő lesz – zárta gondolatait a dandárparancsnok.

A felújított épületet az Afganisztánban 2010-ben hősi halált halt Kolozsvári György hadnagyról nevezték el, akinek Családja jelen volt az átadón. Tisztelettel emlékezünk az elhunytról, és szerettei előtt - akik közül munkatársunként becsülhetjük egyiküket – elismeréssel hajtunk fejet.

(Kormánymegbízotti Kabinet)