2021 szeptemberében két fontos Komárom-Esztergom megyei kamarai testület is szakmai napot tartott: az építészek és a mérnökök is összegyűltek kérdéseik megvitatására és szakmai eszmecserére.

Tatán az Esterházy kastély adott helyszínt a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara éves taggyűlésének. A program elején Popovics György, a Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket.

Elismerésünket fejezték ki Bukovics Lászlónak, a kamara elnökének, a szervezet tevékenysége és eredményei kapcsán. A nap szakmai részében a felújított kastély és épületegyüttes megtekintése, mérnökökre szabott tárlatvezetése sem maradhatott el.


A megszokott módon a taggyűlésen kitüntetések átadására is sor került. "Az Év Mérnöke" díjat Szabó Gergely Csanád, okl. építészmérnök, vízgazdálkodási és vízépítési vezető tervező vehette át. A "Mikovinyi Sámuel Díj" idén Takács Zsuzsanna és Magyar Ákos kapta meg, akik kiemelkedő mérnöki tevékenységükkel maradandó értéket alkottak. Takács Zsuzsanna 2006-tól kezdve éveken át ellátta a kamara titkári feladatait is, a szervezet kiegyensúlyozott, megbízható működéséért sokat tett, mellyel méltán érdemelte ki az elismerést.


A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara a megyeszékhelyen tartotta a hagyományos Építész Napját és taggyűlését. A szakmai napon Ambrus Balázs tervező bemutatta a helyszínt adó Tatabányai Szakképzési Centrum, Bánki Donát - Péch Antal Technikum épület átalakításának szakmailag legnagyobb kihívást jelentő és legérdekesebb részleteit.

A rendezvényen munkatársunk, Faragóné Godó Mária állami főépítész is tartott előadást, a közelmúlt építési és településrendezési jogszabályok változásait ismertette, segítve a résztvevők munkáját. Természetesen Markos Anikó elnök beszámolója sem maradhatott el, ismertetve a jövőre vonatkozó terveiket is.

(Kormánymegbízotti Kabinet)